kinderergotherapie praktijk Monique Mollink

even voorstellen Wie ben ik

Mijn naam is Monique Mollink en ik ben geboren in Luttenberg. Sinds september 2006 ben ik woonachtig in Raalte.

In juni 2000 ben ik afgestudeerd aan de 4 jarige HBO opleiding Ergotherapie te Amsterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik mij door de stages, extra vakken en mijn afstudeerproject al gespecialiseerd in kinderergotherapie. Met mijn diploma op zak ben ik gelijk gaan werken in een multidisciplinair centrum in Duitsland. Het is een praktijk genaamd, praxis Küsters, waar logopedisten, kinderfysiotherapeuten en ergotherapeuten werkzaam zijn. Vanuit deze praktijk was ik gedetacheerd. Ik werkte op een mytylschool, Haus Freudenberg in Kleve en op een Kindergarten, Lebenshilfe in Uedem. Hoewel ik veel plezier in mijn werk had, voelde ik toch heimwee naar Nederland.

Vandaar dat ik in januari 2002 gestart ben als kinderergotherapeut bij de IJsselmeerziekenhuizen te Lelystad. In de IJsselmeerziekenhuizen heb ik de kinderergotherapie op de kaart gezet. Samen met een collega hebben we zorg gedragen voor het opzetten van de kinderrevalidatie en de EEE (Enkelvoudige Extramurale Ergotherapie) voor kinderen. Binnen ‘no time’ hadden we voor beide een wachtlijst. Gezien ik maar 32 uur in de week werkte voor de Ijsselmeerziekenhuizen leek het me leuk om een eigen praktijk te starten. Die wens had ik al op de opleiding. Toen een collega kinderfysiotherapie mij een aanbod deed om haar ruimte te gebruiken, hoefde ik er ook niet lang over na te denken. En ben ik bij haar in de praktijk gaan werken.

Omdat de reisafstand Raalte-Lelystad me tegen begon te staan ben ik in januari 2007 gaan werken op het Roessingh, centrum voor Revalidatie. Daar ben ik begonnen met 4 dagen in de week en heb dat afgebouwd naar 3 dagen in de week. Op het Roessingh heb ik gewerkt in onder andere het 0-4 jaar team, DCD-team, Handenteam en het Kliniek-team. Vanaf 1 oktober 2011 ben ik werkzaam geweest bij het revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle. Ik werkte daar 2 dagen in de week op de poli 8 -18 jaar binnen het DCD team.

Mijn eigen praktijk

In augustus 2005 ben ik gestart met een eigen praktijk in Ermelo. Ik heb daar altijd een ruimte gehuurd van een collega kinderfysiotherapie. Een grote wens van mij is een eigen praktijk in het dorp waar ik woon. Dus in 2006 zijn we die wens gaan realiseren. In maart 2007 ben ik de eerste kinderen in mijn praktijk in Raalte gaan zien.
Sinds juni 2017 werk ik volledig (5 dagen in de week) in mijn praktijk.

Inmiddels ben ik helemaal gespecialiseerd in de neuromotorische rijpheid van het brein. Door middel van verschillende opleidingen heb ik mijn kennis hierover vergroot. En ik mag me dan ook Kinder-ergotherapeut, SI-therapeut, INPP-therapeut en Mesker-therapeut noemen. Ik blijf me continu verdiepen in de materie en doe tevens onderzoek naar de mogelijkheden van de neuromotorische rijpheid van het brein.