kinderergotherapie praktijk Monique Mollink

WorkshopNeuro-motorische ontwikkeling

Kosten via offerte
Duur in overleg
Niveau Post-HBO
Studiebelasting in overleg
Startdatum 2025

Workshop Neuro-motorische rijpheid van het brein 
Ze zitten in iedere klas: kinderen met concentratieproblemen, planningsproblemen, organisatieproblemen. Kinderen die het lastig vinden om stil en recht te zitten. Kinderen die vastlopen op de vakgebieden. Kinderen die moeite hebben met het omzetten van een verbale opdracht naar een motorische handeling. Die wel feiten kunnen onthouden, maar moeite hebben met leggen van verbanden of geen samenhang zien. In spiegelbeeld blijven schrijven of een beroerd handschrift blijven houden, spellend blijven schrijven. Al deze belemmeringen zijn uiteindelijk vaak terug te voeren op de verbindingen in het brein.

Beweging is de eerste taal van een kind. Door middel van bewegen gaat het kind de wereld verkennen en leert het zijn lichaam controleren. Het meest ingewikkelde niveau van bewegen is het vermogen om volledig stil te staan of te zitten (houding vasthouden). Zo lang een kind dit niet kan, heeft het onvoldoende lichamelijke vaardigheden die nodig zijn om in een klaslokaal goed te kunnen leren. En deze neuro-motorische rijpheid heb je nodig om tot leren en ontwikkeling te komen. Zodat je kunt laten zien, tijdens toetsen wat je allemaal weet en hebt geleerd.

In deze workshop wordt ingezoomd op de theorie achter de neuro-motorische ontwikkeling van het brein, op de gevolgen voor het leren van wat dan ook. U gaat af en toe zelf ook bewegen en ervaren wat er gebeurt.

Doelgroep

De workshop richt zich tot Leerkrachten, ib-ers maar ook therapeuten:

  • Die werken met kinderen met schrijf- en concentratieproblemen.
  • Die werken met kinderen waarbij ze de vinger er net niet op kunnen leggen.
  • Die nieuwsgierig zijn naar de neuro-motorische ontwikkeling van het brein

Programma Workshop
De duur van de workshop kan verschillend van lengte zijn. Zo kan deze een dagdeel zijn, hierin wordt alleen ingegaan op de theorie. Hij kan ook 2 dagdelen duren. Waarin ook ingegaan wordt op wat zou ik in de klas kunnen doen. Tevens kan hij ook 3 dagdelen duren. Dan leer je goed kijken en nog beter toepassen.

Kosten deelname
In overleg

Certificering
Deelnemers die slagen voor het examen (combinatie van schriftelijke toetsing en praktijkopdracht) krijgen een deelname certificaat na afloop.