kinderergotherapie praktijk Monique Mollink

voorwaarden, om te kunnen leren en ontwikkelenSpecialisatie

Bewegen is leren
Beweging is de eerste taal van een kind. Door middel van bewegen gaat het kind de wereld verkennen en leert het zijn lichaam controleren. Het meest ingewikkelde niveau van bewegen is het vermogen om volledig stil te staan of te zitten (houding vasthouden). Zo lang een kind dit niet kan, heeft het onvoldoende lichamelijke vaardigheden die nodig zijn om in een klaslokaal goed te kunnen leren.

Ik ben gespecialiseerd in de neuromotorische rijpheid van het brein. Dit zijn alle voorwaarden die je nodig hebt, om tot leren en ontwikkelen te komen. En deze neuro-motorische rijpheid heb je nodig om tot leren en ontwikkeling te komen. Zodat je kunt laten zien, tijdens toetsen wat je allemaal weet en hebt geleerd.

Onvoldoende neuromtorische rijp

Wanneer je onvoldoende neuromtorische rijp bent zie je problemen ontstaan met onder andere de concentratie, de planning, het organiseren. Het zijn kinderen die het lastig vinden om stil en recht te zitten. Kinderen die vastlopen op de vakgebieden. Kinderen die moeite hebben met het omzetten van een verbale opdracht naar een motorische handeling. Die wel feiten kunnen onthouden, maar moeite hebben met leggen van verbanden of geen samenhang zien. In spiegelbeeld blijven schrijven of een beroerd handschrift blijven houden, spellend blijven schrijven. Al deze belemmeringen zijn uiteindelijk vaak terug te voeren op de verbindingen in het brein.